En İyi Arkadaşım Evleniyor



Tüm çocukluğumuzu beraber geçirdiğiniz, aynı okullarda okuduğunuz, aynı zamanlarda aynı hüzünleri, aynı sevinçleri paylaştığınız; "en iyi arkadaşınız" evleniyor. 
Üstelik, sizden önce!!!





Peki, ne giyeceksiniz? 

Ne giyeceğinizi bilmem...

Biz burada ne giymeyeceğinizi konuşacağız.






KURAL 1: Beyaz giymeyeceksiniz. 



Çünkü beyaz gelinin rengidir ve bir düğündeki tek beyaz kıyafet gelininki olmalıdır. Gelinliğin beyaz olması, gelinin saflığını, temizliğini, tazeliğini anlatmak içindir. 

Davetliler asla gelinin ışıltısının önüne geçmemeli, onun bütünden ayrılmasına izin vermelidir



Zira düğün mekânının herhangi bir yerinde, elinde çeyrek altınla bekleyen bir kişi, gelini hemen, bir bakışta fark edebilmelidir. 
Birden fazla beyaz kıyafetli insan bu kuralı bozar. 
Hele de iyi bir "en yakın arkadaş" böyle hatalara asla düşmemelidir. 
Hem konu komşu ne der sonra?



KURAL 2: Siyah da giymeyeceksiniz. 





Bir düğüne siyah kıyafetle gidilemeyeceğinden değil elbette ama bu sizin en yakın arkadaşınızın düğünü. 


Onun kar gibi bembeyaz görüntüsünü, yanında sert bir siyahla kesmek, doğru olmayacağı gibi, yarattığınız matem havası da konu komşunun aklına yalnızca  tek bir düşünce getirmenize sebep olacaktır. 


Arkadaşınız sizden önce evlendiği için o kadar mutsuzsunuz ki, sanki düğüne değil de cenazeye gider gibi giyinmişsiniz...








Elbisenizi pastel tonlarda seçmeniz, gelinden rol çalmadan, onun çarpıcılığının önüne geçmeden, en iyi arkadaşlık vazifenizi onunla uyum içinde yapmanızı sağlar. 

Mesela pudra tonlarında bir elbiseyi tercih edebilirsiniz. 





Elbiseniz fazla dekolteli, çok kısa ya da abartılı olmamalıdır.

Gelinin saflığının ve temizliğinin temsilcisi beyazın yanındaki arkadaşı da kendi gibi saf ve temiz olmalıdır. 

Ayrıca damadın arkadaşlarının da bolca bulunduğu bir düğünde, pudra candır; konu komşu heyecan...






 KURAL 3: Ayakkabı seçimini gelinin boyunu göz önünd bulundurarak yapacaksınız!



Ayakkabılarınızı da yine gelinin boyuna göre ayarlamalısınız. Eğer arkadaşınız sizle aynı boyda ya da sizden kısa ise, düz ayakkabılar tercih etmelisiniz. Bu sizin gece boyu koştururken de rahat etmenizi sağlar. 

Yalnız elbisenizin boyunu mutlaka giyeceğiniz ayakkabıya göre ayarlamalısınız. Yerlere kadar uzanan etekler, bazen düz ayakkabıyla giyilemeyecek kadar uzun olabilir. 

Mutlaka düğün gününden önce elbise ve ayakkabınızın provasını yapmalısınız. 
Eğer arkadaşınız sizden uzunsa, topuklu ayakkabıyla farkı kapatmalısınız. 
Yoksa konu, komşu malum… 


KURAL 4:  Yanınıza iki çanta alın!




Çantaya gelince, en iyi arkadaşınızın düğününde ona nedimelik yapacaksanız, iki çantanız olmalı. Bir tanesi, düğün töreni başlamadan önce, gelinin arkasını toplarken aceleyle her şeyi tıkıştırabileceğiniz büyük bir çanta. Bunu, gelin odası güvenli ise gelin odasında bırakarak, ya da güvendiğiniz birine emanet ederek, gecenin sonuna kadar düşünmeyeceksiniz. 





Diğeri ise, düğün koşturmacası sırasında, sabit bir yerde, bir masada, bir sandalyede bırakabileceğiniz boyutlarda, sadece makyaj malzemelerinizi ve telefonunuzu taşımanız için küçük bir gece çantası. 




İşte bu zor geceyi tatsız sürprizlere maruz kalmadan atlatabilmeniz için birkaç ufak öneri. Sizin için zor bir gece olacak ve konu komşunun düşüncelerinin aksine, belki de ilk defa bekâr olduğunuz için ne kadar şanslı olduğunuzu düşünerek ve ağrıyan bacaklarınızı ovuşturarak uyuyacaksınız o gece, ama siz gene de gelin buketini yakalamayı ihmal etmeyin. Zaten o buketi en çok hak eden de sizdiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder